Datum: 2009-02-23 Tidpunkt: 17:03:14 / Kategori: Tankar \ 4 kommentarer

Kan det verkligen stämma att simning ger mer förbränning än spinning ?
Har läst en artikel på aftonbladet som visar det !
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article2925046.ab

Vad säger experterna som hittar hit ?


Kommentarer
Postat av: Tomten

tjaa...i simning aktiverar du ju hela kroppen + hjärtat...spinning mest ben + hjärta, simning och skidlöpning aktiverar hela kroppen, mye lunga och hjärta...

2009-02-23 @ 22:34:54
Postat av: ErikaW

Go`Kväll

Vill bara svara Tomten innan jag går och lägger mig jag upplever spinningen som jobbigare än simningen men det kanske är föratt simningen sägs vara skonsammare mot kroppen!



Har Tomten några andra råd att ge mig som jag kan behöva? Det blir roligt att se om Tomten kommer att svara och om han vill dela med sig av sina tips och erfarenheter



Go`Natt Varma Hälsningar Erika

2009-02-23 @ 23:12:38
URL: http://tiokilokvar.blogg.se/
Postat av: Tomten

Fördelen med träning i vatten är att det är mye skonsammare för kroppen, man blir sällan eller nästan aldrig öm i musklerna efter träning dessutom har du ett visst motstånd i vatten. För dej som ska bränna blodfetter så är spinning ett väl så gott alternativ, kan du alternera med simning är det ju toppen.

Ska du träna kondis för hjärta/lungor så är simning eller skidlöpning bra alt men kanske svårt att komma upp i den puls som är nödvändig för att starta den "förbränningsprocess" i kroppen som krävs för att bränna blodfetterna, dessutom gäller det att ge bränsle nästan direkt för att kroppen ska ha nåt att förbränna (inom 15 min)

Vill du ha en snyggare kropp i helhet, så är nog simning att föredra framför spinning...finns säkert fler bra alt. typ kampsport, afrodans etc.

Själv tränar ju Tomten inte...jag ska ju "bara" va i form 1 dag på året så han vilar sig i form...

2009-02-23 @ 23:30:40
Postat av: ErikaW

Go`morgon



Tomten har det bra som inte behöver träna ,man kanske skulle byta yrke !Men jag misstänker slutar jag o träna så kommer säkert kilona tillbaka givetvis ska man hitta balansen hur mycket man ska äta tränar man så får man äta mer tränar man mindre ja då får man äta mindre !

Tänk på det Tomten! Men alla gillar tomten oavsett hur han ser ut!



Varma Hälsningar Erika

2009-02-24 @ 07:59:41
URL: http://tiokilokvar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback